Mattopyykkipäivä

 

IMG_4203

 

Moderni mattopyykkäri ei enää jynssää mattojansa laiturilla juuriharjan kanssa. Ehei, sillä saippuavesi ei tee hyvää järviluonnolle. Saippua rehevöittää vesistöjä, ja kaikki saippuavedet pitää imeyttää maaperän kautta. Koskee niin ihmisten- kuin mattojenpesuvesiäkin.

Iloluodossa on jo kauan sitten siirrytty painepesurin aikaan mattojenpesuhommissa. Meillä on aivan tätä tarkoitusta varten kestopuiset terassilaatat, jotka nostetaan kevään ensimmäisen mattopyykin aikaan varastosta seinän viereen. Siinä ne sitten ovat valmiina odottamassa matonpesu-inspiraatiota. En urakoi kaikkia mattoja kerralla, vaan aina muutaman kerrallaan. Tässä ovat saamassa kyytiä savusaunalta tuodut likaiset matot, joiden tilalle vein puhtaat odottamaan juhannussaunojia. Samalla puhdistuu kotoa tuotu kuramatto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.