Veneretki

Luonnon muovaamat ihanat poukamat, tiedättehän, sellaiset joissa hieno hiekka valuu varpaiden välistä ja rantaa saa kahlata pitkän matkaa, ennen kuin jalat lakkaavat tapaamasta pohjan… Tällainen ihana paratiisi löytyy moottorivenematkan päästä mökiltä. Meillä on ikivanha moottorivene, jolla ajelemme harvakseltaan, oikeastaan vain muutaman kerran kesässä, joskus on ollut vain yksi tai kaksi kertaa. Uskollisesti tämä kuitenkin pyydettäessä meidät siirtää hiekkaranta-elämästä nauttimaan. Retkeilypaikka on saari, eli sinne ei ilman venettä pääsisikään. Laavulla on hyvä paistaa makkarat evääksi. Sitten uidaan, uidaan ja uidaan. Välillä kaivetaan taas eväskassit esiin ja sitten taas uidaan sekä nautitaan auringosta.

Mökkielämä on irtautumista arjesta. Saman irtautumisefektin huomaa silloin, kun vene irtoaa laiturista ja matka alkaa. Ollaan lomalla lomalta, ajatelkaa mitä luksusta! Saaressa ei mietitä paljonko on kello, pitäisikö kasvimaa kitkeä tai mustikoita poimia. Takaisin rantaan palataan ruskettuineina, onnellisina ja raukeina. Yleensä myös nälkäisinä, sillä eväitä ei taida koskaan olla tarpeeksi.

IMG_4947IMG_4996IMG_5013IMG_4978IMG_5021IMG_5046IMG_5056